Orasul Mioveni

Tel/Fax: Politia Locala Mioveni - 0348/445855; NON-STOP
Tel/Fax Ofiter de serviciu Primaria Mioveni - 0348/455999; NON-STOP
Tel: Primaria Mioveni - 0348/450000; 0348/455444;
Fax: Primaria Mioveni - 0248/260500;
...............................................................................................................

 

 

 

PRIMARIA ORASULUI MIOVENI, JUD ARGES
DOMNULUI PRIMAR ION GEORGESCU

               In acest an, din creditele bugetare allocate Programului national multianual privind cresterea performantei energetice la blocurile de locuinte (Program national), conform OUG 18/2009, CU COMPLETARILE ULTERIOARE, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului isi propune finalizarea lucrarilor demarcate in anul anterior, in conformitate cu creditele de angajament allocate fiecarei lacalitati.
In consecinta, valoarea creditelor bugetare allocate pentru Programul natonal, in anul 2011, conform Ordinului MDRT nr. 1158 din 11.03.2011, la localitatea dumneavoastra este de 400.000 lei.
               Cu aceasta ocazie dorim sa va informam de faptul ca, in scopul facilitarii accesului asociatilor de proprietary si a proprietarilor locuintelor unifamiliale, la contractarea de credite bancare acordate de institutii de credit, cu garantie guvernamentala si cu dobanda subventionata pentru executarea lucrarilor de investitie privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit,  ministerul a promovat Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69 din 30 iunie 2010.
               Va asiguram, domnule primar, ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si turismului acorda o atentie deosebita tuturor partenerilor sai, in vederea implementarii cu success a tuturor programelor si proiectelor gestionate de acesta.

................................................................................................................
                              Orasul Mioveni are o istorie de peste 500 de ani. Prima atestare documentară a fost, aşa cum ne arată izvoarele istorice, în anul 1485. Denumirea sa vine de la un cneaz local, Mihu ( Mihov în slavonă ) Mihoveni ( Mioveni ), făcând referire directă la locuitorii acestei formaţiuni sociale.
                   Prin Legea 35/18. mai. 1996, emisă de Parlamentul României şi publicată în M.O. nr. 102 din 20 mai 1996, localitatea Colibaşi revine la vechea denumire, respectiv Mioveni.
                   „ Mioveniul de astăzi continuă tradiţia înaintaşilor săi, dezvoltând atât economia, agricultura şi serviciile pentru populaţie, dar şi viaţa spirituală, menţinându-se ca o zonă distinctă în cadrul judeţului Argeş, fiind o punte de legătură între trecut, prezent şi viitor, între România şi Europa.
                   Cu o economie puternică, cu un deosebit potenţial uman şi şi beneficiind de resurse naturale semnificative, Mioveniul se situează între primele oraşe ale ţării, din punct de vedere al creşterii economice şi are perspective reale de a-şi continua dezvoltarea într-un ritm susţinut, în toate domeniile vieţii sociale.
                   Tradiţionala ospitalitate românească alături de frumuseţea plaiurilor argeşene şi de atractivitatea potenţialului economic al judeţului, constituie argumente de necontestat în favoarea înscrierii oraşului Mioveni pe harta priorităţilor, inclusiv a celor de natură investiţională, pentru viitorii noştri parteneri interni şi externi."

DATE GENERALE DESPRE ORAŞ

               Oraşul Mioveni este situat în centrul judeţului Argeş la 15 Km de municipiul Piteşti şi la 125 Km de capitala ţării, pe DN 73 Piteşti – C-lung Muscel. Mioveni are un relief variat, suprafaţa sa fiind traversată de trei râuri: Doamnei, Târgului şi Argeşel.
                        Până în anul 1989, actualul oraş Mioveni era comuna Colibaşi, comună suburbană municipiului Piteşti. La data de 19 aprilie 1989, prin Decret Prezidenţial, această comună a devenit oraşul Colibaşi. Din anul 1996 ca urmare a unor demersuri făcute de Guvern şi Parlamentul României, de către autorităţile locale, oraşul Colibaşi revine la vechea denumire, Mioveni, act de reparaţie morală, dacă se are în vedere că actuala concentrare urbană se află pe vatra vechiului sat demolat în totalitate pentru a face loc noilor construcţii.
                        Începând cu anul 1968 aici s-au montat primele autoturisme Dacia, platforma industrială menţinând un ritm constant de dezvoltare.
                        Agricultura, dat fiind faptul că în zonă nu sunt suprafeţe agricole mari, s-a bazat aproape exclusiv pe legumicultură, pomicultură şi cultivarea unor suprafeţe mici cu cereale, destinate în special creşterii animalelor sau pentru subzistenţă. Economia oraşului Mioveni are un pronunţat caracter industrial având în vedere existenţa platformei industriale Dacia-Renault.

 Suprafaţa

                        Suprafaţa administrativ-teritorială a oraşului Mioveni este de 5.097 ha din care 595 ha teren intravilan.

 Amplasare: descrierea judeţului şi microregiunii

                        Oraşul Mioveni este amplasat în zona centrală a judeţului Argeş, pe coordonatele 45012’ latitudine nordică şi 2503’ longitudine estică.
                        Judeţul Argeş este aşezat în partea central-sudică a ţării, paralela de 450 împărţind judeţul în două părţi relativ egale.
                        La nord se învecinează cu judeţele Sibiu şi Braşov, la est cu judeţul Dâmboviţa, la sud cu judeţul teleorman, la sud-vest cu judeţul Olt, la vest cu judeţul Vâlcea.
                        Relieful judeţului, şi în general şi a microregiunii se prezintă în trepte, de la nord la sud, coborând de pe crestele muntoase până în zona de câmpie.
                       Ca structură administrativă judeţul Argeş este compus din 102 unitati administrativ-teritoriale, respectiv 95 de comune si un numar de 7 oraşe şi municipii, toate aceste unitati insumand o suprafaţă de 682.631 ha.
                        Structura hidrografică este alcătuită din 7 râuri cu o lungime totală a curentului de apă de 1.106 Km., precum şi lacul de acumulare Vidraru, cel mai întins luciu de apă din ţară.
                        Economia judeţului este diversificată cuprinzând activităţi industriale (petrochimie, extractivă petrol şi cărbune, industrie prelucrătoare a metalelor, lemnului şi agroalimentară, etc.), activităţi agricole (pomicultură, viticultură, cultura cerealelor şi creşterea animalelor), activităţi de prestări servicii pentru populaţie.
                        Transporturile sunt reprezentate de transportul feroviar, lungimea căilor ferate fiind de 225 km., şi transportul rutier, lungimea drumurilor publice fiind de 5.876 km., pe care circulă 81.332 autovehicule de toate categoriile.
                        În final putem aprecia că judeţul Argeş este un judeţ în care sunt reprezentate toate formele de relief, cu o agricultură şi industrie diversificată, bine populat, cu o infrastructură bună şi în curs de modernizare.

................................................................................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru vizualizarea tuturor proiectelor REGIO
dati click pe sigla REGIO

...............................................................

 

 

 

 

 

 

 

...............................................................

Anunturi importante
...............................................................

...............................................................

...............................................................

 

...............................................................

PROGRAMUL:EUROPA PENTRU CETATENI
SUBPROGRAMUL:ANGAJARE DEMOCRATICA SI PARTICIPARE CIVICA
PROIECTUL:DISCOVER EUROPEAN UNION THROUGH CIVIC PARTICIPATION

...............................................................

“COMPARAREA EXPERIENTELOR DE IMPLEMENTARE ALE EDUCATIEIE INFORMALE SI NONFORMALE”“COMPARISON OF IMPLEMENTED EXPERIENCES REGARDING THE INFORMAL AND NON FORMAL EDUCATION

...............................................................

“EUROPA PENTRU CETATENI Europa cetatenilor -- Mijloc de cunoastere si dezvoltare ”

...............................................................
Copyright (c) 2011 Primaria Mioveni. Toate drepturile rezervate.

 

Youtube Twitter Facebook Rss